گفتگوی ویژه خبری با دبیر اجرایی همایش
03 آذر 1398
دکترعلیرضا کوهکن دبیر همایش بین المللی «نظام بین الملل. تحولات منطقه ای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» توضیح دادند: زمانی که این همایش کلید خورد یکی از مهمترین انگیزه های همایش مذکور تبدیل شدن به یکی از مهمترین رویدادهای علمی درحوزه روابط بین الملل و سیاست خارجی در ایران بود که طی برگزاری دوره های دوم، سوم و چهارم موفق شدیم گام های موثری در این راستا برداریم.
وی با تاکید بر اهداف و انگیزه های این همایش گفت:
این همایش طی برگزاری در دوره های گذشته تبدیل به پرمخاطب ترین همایش روابط بین الملل و بیشترین میزان شرکت کننده ،از نظرارسال تعدادچکیده ها و مقالات سیاسی بوده است و این درحدی بوده که تعدادمقالات دریافتی بیش ازحد معمول بوده است. از اهداف دیگر همایش، ایجاد تحرک علمی در دانشجویان وهمچنین صاحبنظران در داخل کشور برای شرکت در چنین همایش های علمی،که البته تعداد زیاد شرکت کنندگان از بین دانشجویان رشته های روابط بین الملل و مطالعات منطقه ای دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه های دیگر تهران نشاندهنده میزان موفقیت ما در رسیدن به این هدف بوده است. استفاده از نظرات مختلف داخلی و خارجی به عنوان یکی دیگر از اهداف همایش ،در این سطح نیز موفق شده ایم بیشترین میزان مهمانان خارجی را داشته باشیم که این امر ما را امیدوار میکند این همایش مرکزی برای تبادل اندیشه های مختلف داخلی و خارجی باشد.
ایشان افزودند؛ پنجمین دوره همایش نیز با ادامه رویکردها و جهت گیری های دوره های قبل می باشد ولیکن در این دوره بر بعد بین المللی همایش تاکید بیشتری میشود چرا که در بعد داخلی تا حدود زیادی موفق شده ایم.
دبیر اجرایی همایش بین المللی درباره مهمانان و شرکت کنندگان گفتند:
معمولا در این همایش از مهمترین دستگاه های اجرایی کشور، وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نهاد ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و نهادهایی که در حوزه سیاست خارجی نقش دارند جمعی از مهمانان ما در همایش هستند و به لحاظ حضور مهمانان خارجی نیز تقریبا از تمام کشورهای مهمی که در سیاست خارجی ایران نقش دارند، میهمان ما در همایش هستند. همچنین در حوزه علمی همایش نیز،اکثر اساتید و اندیشمندان حوزه روابط بین الملل و مطالعات منطقه ای از دانشگاه های بزرگ کشور حضور دارند.
کوهکن در ادامه با اشاره به اعضای کمیته علمی همایش پیش رو اذعان کرد؛اعضای کمیته علمی جزو برجسته ترین اساتید دانشگاه های مختلف کشورهستند که لیست این اساتید در سایت همایش موجود است و روال علمی همایش زیر نظر آنها و تحت اشراف دکتر دهقانی فیروزآبادی که ریاست کمیته علمی همایش رابرعهده دارند، می باشد.
استاد روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی در رابطه با مقالات منتخب در کمیته علمی افزودند؛ تعدادی از مقالات برگزیده در فصل نامه های علمی، برخی در کتاب وبعضی نیز در مجموعه مقالات همایش منتشر میشود.برنامه ما این بود که تعدادی از این مقالات که به لحاظ کیفی برتر هستند را در یک ژورنال خارجی منتشر کنیم. البته به دلیل بحث زبان نگارش مقالات ایرانی با چالش هایی مواجه شده ایم. دردوره پنجم همه مقالات دریافت شده در ISC که معتبرترین پایگاه برای نمایه کردن مقالات داخلی محسوب میشود، قرار میگیرند.
دکتر کوهکن در پابان، ضمن قدردانی از دکتر سلیمی ریاست محترم دانشگاه علامه طباطبائی و گروه روابط بین الملل دانشکده حقوق وعلوم سیاسی برای همکاری و تلاش های آنها برای برگزاری این همایش و همچنین با اشاره به تغییر زمان برگزاری همایش به دلیل متراکم بودن جدول پژوهشی دانشگاه در آذرماه و تمایل مهمانان خارجی به تغییر این تاریخ به بهمن ماه که در واقع تعطیلات بین ترم دانشگاه های خارجی محسوب میشود، از تغییرتاریخ همایش به 28 و29 بهمن ماه سال جاری خبر دادند.