گفتگوی ویژه خبری با دکتر مومنی، عضو کمیته علمی همایش
دکتر مجید رضا مومنی، عضو محترم کمیته علمی پنجمین همایش بین المللی نظام بین الملل، تحولات منطقه ای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران درباره لزوم برگزاری چنین همایش هایی گفتند:
از آنجا که تعاملات بین المللی به مسأله ای تعیین کننده در دنیای امروز تبدیل شده، و لاجرم در حوزه مسائل دانشگاهی نیز با روند رو به رشد هم افزایی استادان و پژوهشگران کشورهای مختلف دنیا در به اشتراک گذاشتن دستاوردهای مدرن علمی و آکادمیک هستیم، نمی توان از لزوم برگزاری همایشهای علمی که به ویژه ماهیتی بین المللی دارند، بسادگی گذشت. از این منظر، پنجمین دوره برگزاری این همایش نیز می تواند فرصت بسیار خوبی برای طرح موضوعات و مسائل مبتلابه کشور، به ویژه در زمینه تحولات منطقه ای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی باشد.
ایشان همچنین افزودند: فرایند جهانی شدن، نه تنها زمینه ای را برای توسعه مراودات علمی فراهم کرده، بلکه به رقابت مراکز و مراجع علمی و تحقیقاتی جهان انجامیده است. این امر در کوتاه مدت و بلند مدت می تواند به روند مشارکت بیشتر پژوهشگران و توسعه روزافزون دانش عمومی جامعه بیانجامد.
عضو هیات علمی گروه روابط بین الملل دانشکده، همچنین درباره کمیته علمی و داوری مقالات معتقدند: همایش پنجمین دوره حیات خود را سپری می کند و بی تردید، تجارب برگزاری دوره های قبلی زمینه ساز آن شده تا هم مقالاتی که به همایش ارسال می شود از پختگی و غنای علمی بیشتری برخوردار باشد و هم مشارکت بیشتری از سوی علاقمندان صورت پذیرد. لذا به عنوان عضو کمیته علمی برگزاری همایش، شاهد تحول کیفی و کمی در موضوعات و مقالات واصله و همچنین ارزیابی جدی تر کمیته علمی در انتخاب مقالات برتر برای ارائه هستیم.
به نظر دکتر مومنی، هرچند با توجه به تغییراتی در زمانبندی برگزاری همایش، چنین انتظار می رفت که میزان مشارکت نسبت به دوره های گذشته کاهش یابد، استقبال چشمگیر و قابل ملاحظه شرکت کنندگان، اعم از داخلی و خارجی، افزایش قابل ملاحظه ای داشته است، به طوریکه حتی چکیده هایی پس از اتمام مهلت ثبت نام به کمیته علمی ارسال شده است و همچنین شاهد درخواستهای عدیده ای برای تمدید فرصت ارسال و مشارکت علاقمندان بوده ایم.
عضو هیأت مدیره انجمن ایرانی روابط بین الملل و داور کمیته علمی همایش، اظهار داشتند: تلاش کلیه همکاران علمی در جمع بندی مباحث مطرح و ارائه توصیه های سیاستی برای تصمیم گیرندگان در قالبی منسجم و کاربردی، حاکی از این است که هدف از ارائه این همایش، تنها طرح موضوعات نظری نبوده، بلکه هدف، در اصل، تلفیق رویکردها با واقعیات و ارائه محتوایی منسجم و کاربردی برای متخصصین و سیاستگذاران نیز بوده است. لذا، در هر دوره از همایش، کوشیده ایم تا چکیده مقالات منتخب در قالب مجموعه ای در اختیار مسئولین، پژوهشگران و متخصصان قرار گیرد که البته با استقبال خوبی نیز همراه بوده است. این امر ما را بر آن داشت تا در این همایش نیز، علاوه بر چاپ چکیده مقالات و رونمایی از آن در مراسم اختتامیه همایش، به انتشار مقالات برتر در قالب یک فصلنامه علمی پژوهشی بپردازیم.
ایشان در پایان، ضمن تشکر از هیأت رییسه محترم دانشگاه علامه طباطبایی، مسئولین محترم دانشکده حقوق و علوم سیاسی، هیات مدیره محترم انجمن ایرانی روابط بین الملل و سایر مراجع و مراکز علمی، از کلیه همکاران علمی و عوامل اجرایی که در برگزاری همایش مشارکت جدی دارند، قدردانی کردند و افزوند لازم است به صورت ویژه از تلاشهای ارزنده معاون پژوهشی دانشگاه جناب آقای دکتر دهقانی فیروزآبادی و دبیر همایش جناب آقای دکتر کوهکن برای برگزاری هرچه باشکوه تر این همایش تشکر و سپاسگزاری شود و اظهار امیدواری کردند این همایش در سالهای آینده نیز همچنان باقوت و صلابت برگزار شود.